KINTSUGI  (HE)ART BELEVING

Na het ongeluk wat ik had op 2 januari’23, waarbij ik zowel lichamelijk als emotioneel gebroken was, vond ik troost en heling in de kunst van Kintsugi Art.

Op wonderbaarlijke wijze had ik een spontane ontmoeting dit voorjaar (2023) met Anna (master in Kintsugi) ze woont in Wales UK. Anna heeft mij alles geleerd over hoe ik Kintsugi Art kan inzetten bij mijzelf en nu ook bij anderen.

Het werd een magische en helende ontdekkingsreis. De gebroken stukken van een bord symboliseerden mijn persoonlijke dieptepunten van het ongeluk. En het herstellen van de gebroken delen werd een metaforische weergave van mijn herstelproces. Een kunstvorm van genezing en heling.

Elk gebroken deel voelde als een stuk van mijn eigen verhaal, zwaar beschadigd door het ongeluk.

Stap voor stap lijmde ik de gebroken delen weer aan elkaar, voegde aan elk stuk een gouden randje toe, en gaf bewust elk fragment een plek.

Deze symbolische reparatie werd een zeee krachtig ritueel van bewustwording en herstel.

Stilstaan bij wat het me heeft gebracht en uiteindelijk heeft opgeleverd, opende mijn ogen voor de diepere betekenis van mijn ervaringen.

De pijn, angst, verdriet en boosheid die ik voelde, bleken onvrijwillige duwtjes in een richting van groei. Ze openden deuren naar nieuwe kansen, perspectieven en brachten me zelfs dichter bij mijn innerlijke wensen en verlangens.

Kintsugi-art, is een wonderlijke en helende innerlijke reis, het overstijgt de grenzen van een creatief proces.

Het is een geschenk dat me heeft geleerd dat gebrokenheid niet het einde is, maar eerder een nieuw begin.

Mijn persoonlijke ontdekkingstocht met Kintsugi heeft mijn veerkracht versterkt en wederom de waarde van transformatie in moeilijke tijden laten inzien.

Het is een reis die ik iedereen kan aanraden, als een pad naar herstel en innerlijke kracht ook super geschikt als manifestatie onderdeel bij het realiseren van je doelen en wensen!

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.
TIP: nu ook als 1:1 retreat te reserveren

Kintsugi workshops