“VOL HOOFD” BIJ EEN KIND

Afgelopen week heb ik een workshop gegeven uit mijn nieuwe lijn Creatieve Mindfulness workshops – [RUST IN JE HOOFD]
Een bijzondere workshop voor een 12 jarig meisje, met zoals ze het zelf noemde “mijn hoofd ontploft” bijna.

Het was heel druk in haar hoofd. Maar ze had geen idee hoe dat kwam. Door de drukte in haar hoofd ontstond er ook een vorm van angst om na de vakantie naar de middelbare school te gaan. Haar grote angst was dat er geen informatie meer in haar hoofd bij kon omdat haar hoofd zo vol zat.

Duidelijk een geval van behoefte hebben aan regie over haar eigen brein/gedachten. Zo gingen we aan de slag met mijn nieuwe workshop – Rust in je hoofd, een samen gesmolten combinatie van creativiteit en professionaliteit. Waarbij ik haar de methode leerde hoe ze geheel op haar eigen creatieve manier informatie kan leren opslaan/ terug vinden in het lange termijn geheugen.

En zo weer de regie kreeg over haar eigen gedachtes en brein. Er ontstond meteen verlichting in haar hoofd!

Na de workshop zat er een totaal ander kind aan tafel, dan toen ze binnen kwam. Nu een meisje met tranen in haar ogen van geluk en opluchting. Met haar prachtige zelfgemaakte creaties is verliet ze met haar moeder mijn atelier. Vol zelfvertrouwen, rustig en krachtig. Klaar voor de middelbare school ?

En ik……
ik ben dankbaar en trots. Dat ik een aantal weken geleden een belangrijke keuze heb gemaakt! Om mijn waardevolle en professionele kennis niet meer alleen voor mijzelf te houden. Maar te gaan delen met de wereld!

Gabriëlla

WhatsApp chat